VÂLCEA. Amenzi pe bandă rulantă în minivacanța de Paște. Sute de mii de lei atrase la bugetul de stat…

Bilanț al IPJ Vâlcea la finalul minivacanței de Paște. În stradă au ieșit, în perioada…

Bilanț al IPJ Vâlcea la finalul minivacanței de Paște. În stradă au ieșit, în perioada 1-6 mai 2024, nu mai puțin de 300 de polițiști vâlceni, având ordine precise de a păstra un climat de ordine și siguranță publică și de a preveni și combate eventualele evenimente negative. 

Activitățile pe șoselele din Vâlcea au fost rodnice, fiind aplicate aproximativ 1.000 de sancţiuni contravenționale, totalul amenzilor ajungând la aproximativ 317.000 lei. 

“Poliţiştii vâlceni au verificat 958 de autovehicule, au legitimat 1.033 de persoane și au efectuat aproximativ 500 de testări alcool și droguri. Dintre amenzile aplicate, 352 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 32 pentru depăşire neregulamentară, 6 pentru conducerea sub influența alcoolului, 19 pentru abateri ale bicicliştilor, 3 pentru neacordarea priorității pietonilor/vehiculelor și 541 de amenzi s-au aplicat pentru alte nereguli. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 117 permise de conducere și retrase 47 de certificate de înmatriculare” – precizează IPJ Vâlcea.