FOTO/VIDEO. Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, vizită pe șantierul de la Spitalul Vechi

Spitalul Vechi din municipiul Râmnicu Vâlcea este în plin proces de renovare și modernizare a…

Spitalul Vechi din municipiul Râmnicu Vâlcea este în plin proces de renovare și modernizare a clădirilor. Proiectul Consiliului Județean Vâlcea este în valoarea totală de 97.094.000 lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 95.737.000 lei, diferența fiind alocată de la bugetul județului. Ieri, 9 mai 2024, președintele Constantin Rădulescu a mers într-o vizită pe șantier, dorind să vadă stadiul, dar și calitatea lucrărilor. La această lucrare sunt angajați nu mai puțin de 70 de oameni, dintre care 20 sunt români, iar 50 sunt egipteni.

“Am făcut o vizită pe șantierul de la Spitalul Vechi, unde sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare a corpului principal C5 – clădirea monument istoric.

Peste 97 milioane lei (cca 19,5 milioane euro) se vor investi în reabilitarea clădirii, dar și în achiziționarea de aparatură medicală performantă, finanțarea fiind asigurată prin Compania Națională de Investiții.

Stadiul lucrărilor este în prezent de 15%, termenul de finalizare fiind de 25 de luni.

De asemenea, lucrăm și la Corpul C6, unde avem în desfășurare un proiect pentru creșterea siguranței pacienților (schimbarea instalațiilor electrice, gaze medicale etc) și lucrăm la documentații pentru modernizarea clădirii, lucrări care se vor realiza tot prin CNI.

Mi-am dorit tare mult să reabilităm Spitalul Vechi și iată că reușim să ne ținem de promisiune!” – spune președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.