Start campanie electorală! Care sunt luptele grele ce se vor duce la Vâlcea…

2024 – un an aglomerat din punct de vedere politic, un an în care românii…

2024 – un an aglomerat din punct de vedere politic, un an în care românii vor decide soarta țării pentru următorii patru ani. Decizii politice importante pentru România se vor lua atât la alegerile locale, europarlamentare, cât și la cele parlamentare și prezidențiale din toamnă.

Primele două “bătălii” pe scena politică sunt localele și europarlamentarele, ce vor avea loc pe 9 iunie. Campania electorală a început oficial, iar confruntările dintre candidații pentru posturile din administrația locală vor angaja pasiuni și conflicte intense. La Vâlcea se duc lupte grele pe mai multe fronturi, iar evident că principalii “actori” sunt social – democrații și liberalii, deși nici auriștii nu trebuie neglijați în anumite localități. Se joacă tare pentru posturile de primar la Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Băbeni, Ocnele Mari, Băile Govora, Costești, Berbești, Alunu sau Perișani. Sunt și localități unde primarii în funcție nu au absolut nicio emoție și mă gândesc aici la Budești, Bujoreni, Călimănești, Malaia, Brezoi, Nicolae Bălcescu, Galicea, Vlădești, Băile Olănești, Horezu, Slătioara, Cernișoara, Popești, Mădulari, Bălcești, Vaideeni, Dăești, Dănicei, Scundu, Drăgoești, Mateești, Pesceana, Gușoeni și multe altele. Dar, ce-i drept, ne putem aștepta și la surprize de proporții în unele comune. Sigur, fiind vot într-un singur tur, mulţi primari în funcţie pleacă din start cu un avantaj imens. Însă nu trebuie să se culce pe o ureche pentru că la urne oamenii sunt imprevizibili.

Sunt destule voci care afirmă, în această perioadă, că prezența la vot va fi slabă. Experiența ultimelor scrutine ne-a arătat că populația este extrem de dezinteresată de alegeri, indiferent că sunt ele locale sau parlamentare. Sictirul cu care cetățenii privesc spre clasa politică ar trebui să le arate politicienilor că o campanie corectă și echitabilă față de oameni e aceea pe care o faci timp de patru ani. Să vii doar în ultima lună să arăți cât ești tu de frumos și capabil e ipocrizie pură, iar românii nu mai înghit astfel de gogoși. De aici și lipsa masivă la urnele de vot de la alegerile trecute! Sperăm ca anul acesta electoral să se schimbe lucrurile, iar cetățenii să taxeze dur prin vot acolo unde e de taxat! Ieșiți masiv la vot, oameni buni! Acum e momentul nostru!

Claudia STANCIU