Ce au reclamat partidele la Biroul Electoral Râmnicu Vâlcea?!

Campania electorală este în toi, iar incidente mari nu au avut încă loc între principalii…

Campania electorală este în toi, iar incidente mari nu au avut încă loc între principalii contracandidați. Cu toate astea, au existat anumiți reprezentanți ai unor partide care reclamă lipsa locurilor pe panourile de afișaj din municipiul Râmnicu Vâlcea. Mai precis, cearta pornește de la faptul că unii candidați și-au pus mai multe afișe, umplând panourile în mod abuziv, iar alții sunt lăsați pe dinafară.
“Nistor lonuț Răzvan, în calitate de reprezentant al Partidului România Mare – Filiala Județeană Vâlcea, reclamă modalitatea de amplasare a panourilor de afișaj electoral în mai multe locații din municipiul Râmnicu Vâlcea, precum și încălcarea regulilor de afișaj pe panourile special amplasate, respectiv afișarea de către anumite formațiuni politice a mai multor afișe electorale, fiindu-i restrânsă posibilitatea aplicării unui afiș electoral cu candidați propuși de formațiunea sa politică” – se arată într-un document al Biroului Electoral de Circumscripție (BEC) Râmnicu Vâlcea.
Și reprezentanții Partidului ACUM – Filiala Județeană Vâlcea au sesizat insuficiența suprafeței de afișaj disponibilă pe fiecare panou electoral montat de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, precum și deficiențe privind accesul al aceste panouri/ vizibilitatea privind ambele fețe ale panourilor amplasate în locurile special amenajate.
Toate aspectele sesizate au fost analizate de membrii BEC Râmnicu Vâlcea, iar în primul caz a fost sesizată Primăria municipiului pentru a se avea în vedere “pe cât posibil, fie majorarea numărului panourilor electorale conform posibilităților existente la nivelul UAT, fie amplasarea acestora de o așa manieră încât să permită afisajul electoral pe ambele părți ale panourilor electorale”.
În ceea ce privește sesizarea partidului ACUM, ea a fost respinsă pentru lipsa pentru “lipsa de obiect”.