FOTO – PERICOL la MIHĂEȘTI. Pierderi însemnate de gaze. Magistrală fisurată…

UPDATE: În final, au fost evacuate 50 de persoane din 20 de locuințe, pe o…

UPDATE: În final, au fost evacuate 50 de persoane din 20 de locuințe, pe o suprafață de circa 800 de mp. Conducta de gaz a fost oprită și nu mai există scurgeri de gaze. La ora 11:44 a fost emis mesaj RO-ALERT pentru informare și protejarea populației din zona evenimentului. Traficul rutier a fost reluat și se lucrează pentru repunerea în funcțiune a conductei. Pompierii militari continuă să asigure măsuri de protecție a populației din zonă, precum și de prevenire și stingere a incendiilor la locul intervenției echipelor de specialitate ale DISTRIGAZ, până la remedierea totală a situației.

20 de persoane din 8 gospodării au fost evacuate la Mihăești, acolo unde o avarie la magistrala de gaze a pus în alertă autoritățile vâlcene. Echipajele ISU Vâlcea efectuează măsurători pentru a stabili riscul de explozie. La locul evenimentului au ajuns și reprezentanți ai DISTRIGAZ. Din primele informații, este posibil ca magistrala să fi fost lovită de un utilaj agricol.

“Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Mihăești.
La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Punctului de Lucru Bunești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.
Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată (fisura este la o conductă magistrală). A fost anunțat de urgență Distrigaz.
Echipajele operative au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță, urmând a se lua toate măsurile necesare pentru protecția populației din zona respectivă.
Misiune în dinamică. Revin cu detalii” – susține purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.