Ursul a atacat într-o comună din Vâlcea. 6 mesaje Ro-Alert în ultimele zile…

În ultimele două zile, autoritățile din Vâlcea au fost nevoite să emită nu mai puțin…

În ultimele două zile, autoritățile din Vâlcea au fost nevoite să emită nu mai puțin de 6 mesaje Ro-Alert pentru avertizarea populației din localitățile Râmnicu Vâlcea (2), Budești, Perișani (2) și Beristlăvești cu privire la prezența unor animale sălbatice. Evident este vorba despre urși, care își fac tot mai des simțită prezenta în preajma zonelor populate de oameni. În unele cazuri atacă animale și produc pagube, iar în altele sunt alergați de forțele de ordine cu orele.

Atac al urșilor, zilele acestea, s-a înregistrat în comuna Perișani. Luni noaptea spre marți, un localnici din Perișani, sat Poiana, a sunat disperat la 112 după ce a găsit o capră moartă în gospodărie. Animalul domestic avea urme clare de atac al ursului. Ulterior, când jandarmii au ajuns la fața locului, au constatat că mai sunt dispărute alte trei capre.

La Râmnicu Vâlcea au fost două mesaje Ro-Alert emise, pentru zona Goranu. Luni un urs a fost văzut de oamenii de pe strada Fântânii, iar ieri animalul sălbatic și-a făcut apariția pe strada Izlazului. Jandarmii vâlceni au intervenit marți de două ori și doar după amiază au găsit ursul la fața locului, reușind să-l alunge în pădure.