VIDEO. Jandarmii au îndepărtat un șarpe dintr-o locuință din Râmnicu Vâlcea

Autorităţile au fost alertate marți, 21 mai 2024, de un cetăţean din Râmnicu Vâlcea, de…

Autorităţile au fost alertate marți, 21 mai 2024, de un cetăţean din Râmnicu Vâlcea, de pe strada Arinilor, care susţinea că a descoperit un şarpe în locuinţa sa. Imediat, la faţa locului şi-au făcut apariţia jandarmii din cadrul Jandarmeriei Vâlcea pentru a captura reptila. Șarpele de aproximativ 1,5 metri a fost înlăturat cu ajutorul unui dispozitiv specific pentru capturarea reptilelor. Intervenția s-a desfășurat fără incidente.

“După ce șarpele, un exemplar de apă, a fost capturat, acesta a fost eliberat în mediul său natural, departe de zonele locuite, asigurând astfel că nu prezintă niciun pericol pentru cetățeni.

Recomandăm cetățenilor să solicite sprijinul jandarmilor în astfel de situații și să nu încerce să intervină singuri. Manipularea reptilelor poate fi periculoasă, iar intervenția specialiștilor este esențială pentru a asigura siguranța tuturor. În cazul observării unui șarpe sau a altor animale sălbatice în proximitatea locuinței, sunați imediat la 112 pentru a primi ajutorul necesar” – precizează Jandarmeria Vâlcea.