FOTO. EXPLOZIE la o gospodărie din MIHĂEȘTI. O femeie a suferit arsuri…

Explozie produsă într-o gospodărie din localitatea Mihaești, anunță ISU Vâlcea în această seară de duminică…


Explozie produsă într-o gospodărie din localitatea Mihaești, anunță ISU Vâlcea în această seară de duminică 26 mai 2024. Gravul incident s-a produs în urma acumulării de gaze de la o butelie, însă explozia nu a fost urmată de incendiu. O femeie a suferit arsuri și atac de panică, însă a refuzat transportul la spital.

“S-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Secției Govora, cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială CBRN și o ambulanță SMURD.
Echipajele operative sosite la fața locului au constatat că explozia a fost cauzată de scurgerile de gaz provenite de la o butelie, care a fost identificată și extrasă de pompierii militari. Nu a fost afectată locuința (este afectată anexa învecinată, care nu mai prezintă siguranță în exploatare – a fost distrus un perete din bca). O persoană, de sex feminin, prezenta atac de panică și arsuri minore.
Victima a suferit arsuri de gradul 1 pe circa 10% din corp, la nivelul membrelor si feței și, după acordarea prim ajutorului medical, a refuzat transportul la spital.
Echipajul CBRN a verificat zona și nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor normale (locuința nu este racordata la rețeaua de gaz metan). Locuința principală nu a fost afectata” – informează ISU Vâlcea.