Incidente electorale în VÂLCEA. Amenzi și avertismente

UPDATE: Până la ora 15.30, Poliția Vâlcea a înregistrat 20 de incidente în legătură cu…

UPDATE: Până la ora 15.30, Poliția Vâlcea a înregistrat 20 de incidente în legătură cu procesul electoral, însă 15 dintre acestea nu s-au confirmat.  Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, o amendă în valoare de 600 de lei și 4 avertismente.  În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 117  persoane, 97 de vehicule, fiind aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 81.370 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea anunță că procesul electoral s-a desfășurat, până la această oră (12.30), fără probleme majore. Sesizări au fost din plin și la secțiile de votare din Râmnicu Vâlcea, dar și în Drăgășani. Însă majoritatea nu s-au confirmat! Un singur incident a fost înregistrat și confirmat la o secție din municipiul reședință de județ, acolo unde un cetățean a fost prins fotografiind buletinele de vot.

“Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant, după încheierea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Astăzi, până la ora 12:00, au fost semnalate mai multe incidente sau fapte ilegale în context electoral, unul s-a confirmat, constând în aceea că, la secția de votare nr. 52 din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost sesizat faptul că, o persoană a efectuat fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că un bărbat de 54 de ani, în timp ce se afla în cabina de vot, ar fi efectuat fotografii cu telefonul mobil. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei conform prevederilor Legii 115/2015.

În județul Vâlcea, de la începutul campaniei electorale au fost semnalate 28 de incidentele electorale sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate.

Din totalul acestora, 3 sesizări nu au fost de competența MAI, așa că au fost transmise pentru competentă soluționare către Autoritatea Electorală Permanentă.

Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialor electorale – 12 sesizări. Efectivele MAI au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, respectiv 6 amenzi în valoare de 6.500 de lei și 7 avertismente. Totodată, s-au întocmit 6 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.