EROUL de la IPJ Vâlcea. Un polițist a salvat viața unui copil căzut într-un canal cu apă

Un polițist din județul Vâlcea a devenit eroul zilei de marți, 11 iunie , după…

Un polițist din județul Vâlcea a devenit eroul zilei de marți, 11 iunie , după ce a salvat viața unui copil care căzuse într-un canal cu apă. Incidentul s-a petrecut în Râmnicu Vâlcea, iar curajul și promptitudinea agentului au făcut diferența între viață și moarte pentru copilul aflat în pericol.

În timp ce se afla în patrulare digului din apropierea râului Olt, agentul șef principal Alin Mugescu a observat copilul căzut și a acționat imediat, fără a ezita, reușind să-l scoată din apă și să-i acorde primul ajutor până la sosirea echipajelor de urgență. Intervenția rapidă și profesionalismul polițistului au fost esențiale pentru salvarea copilului, care acum se află în afara oricărui pericol.

“Astfel, în timp ce se afla în zona digului din municipiul Râmnicu Vâlcea, colegul nostru a fost solicitat de către o femeie pentru a interveni în ajutorul unui minor care a căzut în canalul cu apă.

Colegul nostru a acționat de îndată, reușind astfel să scoată minorul de 12 ani din apă până la sosirea echipajelor medicale, considerând că orice secundă er importantă.

Dându-și seama că există riscul unui stop cardio-respirator, colegul nostru i-a acordat primul ajutor, reușind astfel să-l stabileze.

Concomitent, a solicitat sprijinul altor persoane pentru a apela serviciul de urgență 112, manevrele acordate de către colegul nostru salvându-i viața băiatului.

Tânărul salvat de Alin a fost transportat la o unitate medicală din județul Dolj pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Felicitări colegului nostru pentru promptitudinea cu care a acționat!” – precizează IPJ Vâlcea.