Sală de sport și centru integrat, două investiții importante la Vaideeni

În comuna Vaideeni, alegerile locale ce abia au trecut nu au adus surprize, actuala conducere…

În comuna Vaideeni, alegerile locale ce abia au trecut nu au adus surprize, actuala conducere administrativă fiind reconfirmată de locuitori. Rezultatul obținut de primarul Daniel Achim Băluță, de peste 74%, este o confirmare a faptului că în acești ani și-a făcut treaba cu devotament și eficiență.

La doar câteva zile după alegeri, edilul șef a anunțat implementarea unui nou obiectiv de investiții de amploare la Vaideeni. Astfel, unul dintre proiectele semnificative ce urmează să înceapă în curând este construcția unei săli de sport școlare în satul Siliștea Casei, care va oferi noi oportunități educative și recreative pentru elevii din localitate. Valoarea proiectului finanțat de Compania Națională de Investiții este de 4.949.437,32 lei plus TVA. De această investiție vor beneficia elevii din localitate, dar și tinerii care practică diverse sporturi. Însă, nu este singurul proiect major din Vaideeni din această perioadă…

Un alt obiectiv important este „Reabilitare moderată Centru integrat pentru dezvoltarea economiei locale și pentru tranziția către economia verde, Comuna Vaideeni”. Acest proiect este deosebit de important pentru locuitorii satului Cerna și urmărește să sprijine dezvoltarea economică locală, precum și tranziția către o economie mai sustenabilă și verde.

Măsurile de reabilitare energetică moderată ale Centrului integrat pentru dezvoltarea economiei locale și pentru tranziția către economia verde din comuna Vaideeni constau, pe scurt, în: reabilitare structurală și arhitecturală ușoară prin schimbarea unor elemente de rezistență; reabilitare energetică prin realizarea izolațiilor termice pentru podele, pereți (cu schimbarea tâmplăriei existente) și planșeu; schimbarea tipului de încălzire de la sobe ceramice clasice cu lemne la încălzire în pardoseală cu agent termic; dotarea clădirii cu o toaletă și un bazin vidanjabil și asigurarea alimentării cu apă; refacerea scării de acces pentru ajustarea geometriei acesteia în concordanță cu standardele în vigoare; refacerea finisajelor în urma intervențiilor.