VÂLCEA. Amenzi pentru camionagiii care au încălcat restricțiile impuse pe vreme caniculară

Restricțiile de circulație, pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe…

Restricțiile de circulație, pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe vremea caniculară au fost introduse pentru a proteja infrastructura rutieră, care poate suferi deteriorări semnificative din cauza temperaturilor extreme. Căldura intensă poate provoca dilatarea și deformarea asfaltului, ceea ce duce la apariția gropilor și fisurilor, afectând siguranța și calitatea drumurilor. Cu toate acestea, nu toți șoferii înțeleg sau respectă aceste restricții. Lipsa conformării poate duce la pagube majore asupra infrastructurii și la costuri ridicate de reparație. Ieri, 19 iunie 2024, a fost prima zi din acest an în care s-au impus astfel de restricții pe drumurile naționale, inclusiv pe cele din județul Vâlcea.
Numai că, cel puțin pe DN 7 s-a circulat la greu. Ori din neștiință, ori din nepăsare, mulți șoferi nu au respectat impunerile autorităților, motiv pentru care o parte din ei s-au ales cu amenzi. Potrivit IPJ Vâlcea, polițiștii rutieri au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 26.000 de lei.

Polițiștii rutieri recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier.

De asemenea, recomandă tuturor șoferilor să manifeste prudență în condus, să respecte regulile rutiere și recomandările autorităților pe timp de caniculă” – precizează Poliția Vâlcea.