ANUNȚ IMPORTANT al PRIMĂRIEI MATEEȘTI: Folosiți rațional apa!

Primăria Mateești face un apel către toți cetățenii să folosească apa potabilă în mod responsabil….

Primăria Mateești face un apel către toți cetățenii să folosească apa potabilă în mod responsabil. În această perioadă, temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor agravează problema resurselor acvatice. Apa este esențială pentru activitățile zilnice, dar trebuie să ne amintim că nu este o resursă inepuizabilă. Utilizarea rațională a apei este o responsabilitate comună și fiecare dintre noi trebuie să contribuie la conservarea acesteia.

“Din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a precipitațiilor reduse, sistemul nostru de alimentare cu apa înregistrează creșteri semnificative ale consumului de apa, motiv pentru care capacitatea de distribuție este suprasolicitata.

Prin urmare Serviciul Public de Alimentare cu Apa Mateeşti face apel catre toti utilizatorii sa acorde mai multa atentie modului in care utilizeaza apa potabila.

Se recomanda utilizarea apei potabile doar in scopuri gospodărești și de uz casnic și să evite folosirea acesteia în alte scopuri, cum ar fi: irigatul grădinilor și spălatul teraselor, pavajelor sau umplerea unor bazine/rezervoare de mare capacitate.

Totodata va aducem la cunoștință că, în Regulamentul serviciului de alimentare cu apa aprobat prin HCL Mateeşti nr.42 din 8.11.2017, este stipulat: <nefolosirea eficientă şi rațională a apei exclusiv numai pentru necesitățile luate în calcul la proiectarea sistemului se sancționează cu amendă de la 100 lei la 300 lei>.

De asemenea, dacă nu se vor respecta aceste reguli de bună conduită în societate, vom fi nevoiți să oprim apa până bazinul va fi plin și să punem un program de furnizare a apei! Vă mulțumim pentru înțelegere!” – se arată în anunțul Primăriei Mateești.