PNL anunță că inițiativa legislativă pentru înființarea a opt centre regionale de dezintoxicare merge la promulgare

Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă inițiată de liberali pentru înființarea a opt centre regionale…

Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă inițiată de liberali pentru înființarea a opt centre regionale de dezintoxicare destinate victimelor consumului de droguri. Fiind forul decizional, votul Camerei Deputaților înseamnă că propunerea va merge acum la promulgare. Această inițiativă reprezintă un pas important în combaterea problemelor legate de consumul de droguri în România, oferind sprijin și tratament specializat persoanelor afectate.

„Propunerea legislativă pentru înființarea celor 8 centre regionale de dezintoxicare pentru victimele consumului de droguri, pe care am inițiat-o anul trecut, a fost adoptată astăzi în Camera Deputaților, for decizional, și va merge la promulgare.
Decizia de a iniția acest proiect a plecat de la nevoia de a acționa responsabil și integrat pe trei paliere care vizează prevenția, combaterea și asistența pentru victimele consumului de droguri.
Acest proiect acoperă zona de asistență, prin finanțarea construcției și funcționării acestor centre din fonduri naționale și europene și prin implicarea inclusiv a autorităților locale interesate.
Cred că este nevoie de cât mai mulți actori instituționali și non-guvernamentali care să se alăture acestui efort care trebuie să fie unul național și transpartinic.
Astfel de demersuri sunt indispensabile și trebuie să trecem dincolo de stigmatizarea victimelor.
Am încredere că acest proiect a pus piatra de temelie pentru a crea, și în România, infrastructura atât de necesară pentru tratarea dependenței de droguri.
Aici statul mai are foarte mult de recuperat și de aceea fiecare inițiativă care are ca unic scop lupta cu acest flagel este una care salvează destine.
Trebuie să fim conștienți că problematica drogurilor nu este doar una de aplicare a legii, ci inclusiv una de educație și de sănătate publică.
Responsabilitatea pentru rezolvarea acestei probleme aparține tuturor și este fără îndoială cea mai mare provocare a societății românești actuale” – Lucian Bode, secretar general PNL.