PNL onorează eroii luptei anticomuniste

Astăzi, Fortul 13 Jilava a fost transferat în administrarea CJ Ilfov, printr-o Hotărâre de Guvern….

Astăzi, Fortul 13 Jilava a fost transferat în administrarea CJ Ilfov, printr-o Hotărâre de Guvern. Până acum, Fortul 13 era administrat de Administrația Penitenciarelor, fără atribuții de valorificare. Transferul la CJ Ilfov va permite consolidarea, restaurarea și integrarea sa în circuitul turistic, datorită sprijinului oferit de Alina Gorghiu, Raluca Turcan și Hubert Thuma.

„Acest obiectiv este un monument istoric și realizarea unui muzeu care să prezinte perioadele istorice prin care a trecut această clădire, ororile petrecute acolo, reprezintă o dovadă a angajamentului nostru de a arăta viitoarelor generații că dramele si abuzul regimului comunist nu trebuie uitate!”, Raluca Turcan, ministra Culturii.

„Pentru Partidul Naţional Liberal, partid istoric și care a resimțit din plin nedreptățile unui regim totalitar, este o prioritate să arate generațiilor viitoare ce s-a făcut bine, dar și ce s-a greșit și cum putem evita repetarea ororilor.”, Alina Gorghiu, ministra Justiției.

„Fortul 13 Jilava va fi consolidat, conservat, restaurat și valorificat din punct de vedere turistic și cultural, în termen de 5 ani de acum încolo. Restaurarea se va face cu bani din bugetul Consiliului Județean Ilfov, dar și din alte surse.”, Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.