Cod galben de caniculă în județul Vâlcea

Meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă pentru o mare parte din țară….

Meteorologii au emis un nou cod galben de caniculă pentru o mare parte din țară. Printre județele avertizate se numără și Vâlcea. Temperaturile maxime vor depăși 35-36 de grade.

Codul galben este valabil pentru astăzi și mâine. Vor fi înregistrate temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat, avertizează specialiștii ANM.

În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35…36 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale, potrivit meteorologilor.

Și marți, 2 iulie în sud-estul și estul țării canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.