Poliția economică, în acțiune! Controale în stațiunile din Vâlcea

Timp de două zile, 27 și 28 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității…

Timp de două zile, 27 și 28 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au luat cu asalt stațiunile din județul Vâlcea. Ei s-au concentrat deocamdată pe Băile Govora, Călimănești, Băile Olănești și Ocnele Mari, constatând nereguli preponderent privitor la fiscalizarea veniturilor obținute din vânzarea produselor sau a serviciilor conexe turismului.

“Au fost efectuate verificări la 11 agenți economici din localitățile Băile Govora, Călimănești, Băile Olănești și Ocnele Mari.

În urma activităților desfășurate, au fost constatat nereguli, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 19.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice, HG 237/2001 privind aprobarea Normelor cu privire la accesul și protecția turiștilor în structurile de primire turistice și conform Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.

De asemenea, a fost indisponibilizată și suma de 449 de lei, provenită din activități comerciale ilicite.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea prevenirii și combaterii evaziunii fiscale” – precizează IPJ Vâlcea.