Stații de încărcare pentru mașini electrice în cinci zone din Mihăești

Localitatea Mihăești urmează să implementeze un proiect ce presupune instalarea a cinci stații de încărcare…

Localitatea Mihăești urmează să implementeze un proiect ce presupune instalarea a cinci stații de încărcare pentru mașini electrice, printr-un proiect depus la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Una dintre stații va fi montată la intersecția cu Govora Băi, una la Spitalul de Pneumoftiziologie, una între satele Măgură și Rugetu, iar alte două stații vor fi amplasate la Stupărei și Bârsești. Proiectul a fost scos la licitație, iar după terminarea procedurilor legale se va începe montarea.
Pe lângă acestea, comuna va intra în posesia a două microbuze electrice dedicate transportului elevilor. Demersurile Primăriei Mihăești fac parte dintr-o inițiativă mai amplă de promovare a mobilității ecologice și sustenabile în comunitate.

”Dacă bugetul ne permite, dar asta stabilim după ce facem o analiză, aș vrea ca tuturor cetățenilor din comuna Mihăești card au mașini electrice, proprietate personală, să le dăm un card și să alimenteze gratis la aceste stații. Vreau să încurajez cetățenii să achiziționeze mașini electrice. Astfel, nu doar că va stimula utilizarea mașinilor electrice, dar va și sublinia angajamentul nostru față de mediu și sustenabilitate” – spune primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.