Hoț alergat de victime, noaptea trecută, în Râmnicu Vâlcea. Au intervenit polițiștii și l-au prins…

Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, un individ a intrat într-o locuință de pe strada…

Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, un individ a intrat într-o locuință de pe strada Antim Ivireanul din municipiul Râmnicu Vâlcea, reușind să fure un telefon mobil. Victimele, care se aflau în casă, au observat hoțul, iar acesta din urmă a reușit să fugă. Păgubiții au început să-l urmărească pe stradă, alergând după el până când au dat de o mașină de poliție. Imediat, oamenii legii au intervenit, l-a prins pe infractor, au recuperat telefonul furat și au decis reținerea lui pentru 24 de ore. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care acum este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

“Polițiștii au fost informați de către cele două persoane că acestea sunt victimele unei infracțiuni, motiv pentru care în cel mai scurt timp, bărbatul a fost identificat și imobilizat pe strada General Magheru, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Ulterior, acesta a fost condus la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor și luarea măsurilor legale care se impun față de acesta.

Din cercetări, s-a stabilit că bărbatul ar fi vrut să sustragă un telefon mobil dintr-un imobil din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În urma probatoriului administrat, sub coordonarea procuroului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, ulterior acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – informează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ