PNL anunță: Izolăm extremiștii în Parlamentul European

“De ce noul grup al extremiștilor nu va obține nicio funcție importantă în Parlamentul European atât timp cât noi, grupurile proeuropene, rămânem unite
Nou-înființatul Grup al Patrioților Europeni este format din toate partidele care au atacat și au încercat să slăbească Uniunea Europeană în ultimii ani, de la prorușii lui Marine le Pen din Franța, la Fidesz-ul lui Viktor Orban și extremiștii lui Geert Wilders din Olanda.
După ce au atacat constant Uniunea Europeană, extremiștii vor să convingă acum oamenii în Europa că vor influența marile decizii în Parlamentul European.
Dar Parlamentul este o instituție democratică, așa că, pentru toate deciziile importante, de la cine va conduce comisiile de specialitate și cine va coordona principalele dosare legislative, este nevoie de sprijinul majorității.
În acest moment, noi, Grupul PPE din Parlamentul European, împreună cu celelalte grupuri proeuropene, avem majoritatea membrilor Parlamentului European.
În următoarele săptămâni, vom vota conducerea Parlamentului și conducerile comisiilor de specialitate.
Poziția noastră, a Grupului PPE, este clară:
Nu putem lăsa politicile bugetare să fie coordonate de cei care au vrut să taie bugetul Uniunii Europene;
Nu putem lăsa politica agricolă să fie decisă de cei care au vrut să destabilizeze sectorul agricol;
Și nu putem lăsa politica externă să fie decisă de prietenii lui Vladimir Putin.

Ca atare, apelul nostru, al Grupului PPE, către toate grupurile proeuropene este să continuăm să formăm o majoritate proeuropeană, credibilă, care să izoleze extremiștii și să nu le permită să influențeze viitorul Uniunii Europene.

Indiferent de solicitările Patrioților, sunt convins că, în următoarele două săptămâni, nu vom alege niciun reprezentant al acestui grup în niciun post de conducere în Parlament.”, Siegfried Muresan, europarlamentar PNL.