FOTO/VIDEO. Prins beat la volan chiar în timpul unei acțiuni de informare a șoferilor despre noile modificări legislative

Într-un efort de a informa șoferii despre noile modificări legislative, polițiștii din județul Vâlcea au…

Într-un efort de a informa șoferii despre noile modificări legislative, polițiștii din județul Vâlcea au desfășurat azi dimineață o campanie de conștientizare pe raza municipiului. În timpul acestei acțiuni, oamenii legii au depistat un bărbat care conducea sub influența alcoolului. Astfel de activități au rolul de a crește siguranța rutieră și de a asigura respectarea noilor reglementări, dar și de a identifica și sancționa încălcările legii în timp real.

Astfel, polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din orașul Ocnele Mari, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat valoarea de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest sens, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.485 de lei conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.