Actualele autogări din Râmnicu Vâlcea, desființate! Vezi ce proiect pregătește municipalitatea!

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat în unanimitate, în ședința de luni, 22…

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat în unanimitate, în ședința de luni, 22 iulie, transferul noii clădiri construite în zona Parcului Industrial din sudul orașului pentru a deveni sediul Vămii. Actualul sediu al acestei instituții, situat lângă gara municipiului, va fi transformat într-o autogară. Ca urmare, spune primarul Gutău, celelalte autogări din Râmnicu Vâlcea vor fi desființate.

Reamintim că, în baza unui acord încheiat cu Ministerul Finanțelor, Primăria Râmnicu Vâlcea a construit o nouă clădire pentru Biroul Vamal din municipiu. Motivul a fost legat de necesitatea scoaterii din zona centrală a traficului greu care bloca de foarte multe ori circulația autovehiculelor în vecinătatea actualului sediu al vămii, situat la doar câteva sute de metri de kilometrul „0” al orașului. Prin mutarea Vămii în zona Parcului Industrial, adică în afara orașului, Primăria primește clădirea de lângă Gară unde se se va amenaja o autogară centrală, care să reunească toate cursele de autobuze care pleacă, sosesc sau trec prin municipiu, realizându-se astfel un hub rutier-feroviar pentru toate categoriile de pasageri.

“Vom desființa celelalte autogări, va rămâne doar aceasta care poate deservi toți transportatorii auto. Microbuzele și autocarele nu vor mai trebui să traverseze străzi aglomerate din interiorul orașului. Vor veni și pleca din autogară pe bretelele de pe podul peste Olt. Se va ușura traficul în oraș, este util ca autogara să fie aproape de gară, și vom scăpa și de deranjul TIR-urilor ce veneau la Vamă” – a spus primarul Mircia Gutău, în ședința de CL.