Eleva din Vâlcea care a obținut singura medie de 10 la BAC, proaspătă studentă la Sibiu

Conducerea Universității Lucian Blaga din Sibiu a anunțat joi, 25 iulie 2024, că Daria Maria…

Conducerea Universității Lucian Blaga din Sibiu a anunțat joi, 25 iulie 2024, că Daria Maria Bălan, eleva care a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat din județul Vâlcea, va studia la ULBS începând din această toamnă. Vâlceanca Daria Maria Bălan este considerată un copil excepțional datorită performanțelor sale academice remarcabile, dar și al comportamentului său ireproșabil.

”Daria Maria Bǎlan este eleva care a obținut singura medie de 10 la bacalaureat din județul Vâlcea. O absolventă de excepție, despre care s-a vorbit şi în presa centrală, se pregătește acum sǎ devină studentă la ULBS, Departamentul de Istorie, Patrimoniu şi Teologie Protestantǎ din cadrul Facultǎții de Ştiințe Socio-Umane.  Ea s-a întâlnit astăzi cu rectorul ULBS, prof. univ. dr. Sorin Radu, cu care a discutat despre viața de student la Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu și bineînțeles, despre o temă comună, istoria!”, au transmis joi oficialii universității sibiene.

De partea cealaltă, vâlceanca, proaspătă studentă, s-a arătat încântată că va studia la Sibiu.

”Întâlnirea de astăzi mi-a întărit convingerea că alăturându-mă unei asemenea comunități voi putea valorifica orice șansă”, a spus Daria Maria Bǎlan.

Reamintim că Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a luat decizia deschiderii unui birou temporar în Râmnicu Vâlcea, venind astfel în întâmpinarea candidaților. Această măsură a venit în contextul în care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a primit un număr mare de dosare de admitere din partea candidaților din județele situate la sud de Carpații Meridionali. Deschiderea biroului temporar în Râmnicu Vâlcea are rolul de a facilita procesul de admitere pentru acești tineri, care altfel ar fi întâmpinat dificultăți majore din cauza închiderii circulației pe DN 7 – Valea Oltului. Astfel, universitatea demonstrează flexibilitate și preocupare pentru accesibilitatea educației.

sursa foto: ULBS Facebook