REALIZARE INCREDIBILĂ! Castrul Arutela a fost inclus pe lista UNESCO

Castrul Arutela de la Călimăneşti, cea mai cunoscută fortificaţie romană din judeţul Vâlcea, a intrat…

Castrul Arutela de la Călimăneşti, cea mai cunoscută fortificaţie romană din judeţul Vâlcea, a intrat pe lista UNESCO alături de alte construcţii militare aflate pe limita de sud a Daciei romane, pe vechiul drum al Oltului. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că ziua de 27 iulie 2024, a intrat în istoria județului nostru.

Includerea castrului Arutela pe lista UNESCO este un pas important pentru promovarea și protejarea patrimoniului istoric și cultural local, precum și pentru creșterea interesului pentru istoria romană a regiunii. Aceasta va stimula cercetarea arheologică și va atrage fonduri pentru conservarea și punerea în valoare a sitului.

“În cadrul ședinței UNESCO desfășurate la New Delhi, India, Limes Alutanus a fost inclus în patrimoniul mondial. Această graniță estică a Imperiului Roman, situată pe Olt, este acum recunoscută oficial pentru valoarea sa istorică și culturală.

Suntem mândri să anunțăm că județul Vâlcea este reprezentat prin următoarele monumente:

  • Castrul de la Titești
  • Castrele de la Racovița
  • Castrul Arutela din Călimănești
  • Castrul de la Rădăcinești din Berislăvești
  • BURIDAVA din Râmnicu Vâlcea

Comisia UNESCO a apreciat investițiile și eforturile de restaurare și conservare realizate în județul nostru. În mod special, Consiliul Județean Vâlcea a fost evidențiat pentru contribuțiile sale semnificative, inclusiv investițiile într-un punct muzeistic și restaurarea BURIDAVEI. Felicitări tuturor celor implicați! Este o realizare deosebită pentru patrimoniul cultural al județului Vâlcea” – spune Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.