“Cupa Șirineasa”, o competiție sportivă cu tradiție

La Şirineasa, an de an, se desfăşoară în fiecare vară un turneu de fotbal la care participă echipe ce aparţin tuturor satelor din localitate. Primarul Streinu a anunţat că, în 2024, competiţia, care a ajuns la ediţia a 21-a, se va desfăşura în luna august.

„Dragi cetăţeni, am plăcerea să vă anunţ că ediţia a XXI-a Cupei Şirineasa va avea loc pe 11 august, pe terenul sintetic din Şirineasa. Vă invit să participaţi şi să susţinem împreună echipele noastre locale într-o zi plină de fotbal şi de voie bună. Pentru detalii şi înscrieri, vă rog să îl contactaţi pe Daniel Băcanu (Aţă). Cu respect, Primarul comunei Sirineasa”, a transmis Ion Streinu, pe reţeaua de socializare, la finele săptămânii trecute.

Regulile sunt simple și rămân aceleași în fiecare an. La înscriere, fiecare echipă depune o sumă egală de bani, din care se acordă apoi premiile pentru locurile 1-3, precum și recompensele pentru cei mai buni jucători. În cele 20 de ediții de până acum, cea mai galonată formație de la Cupa Șirineasa este cea a satului Ciorăști, care a câștigat competiția de nu mai puțin de 13 ori.