FOTO. Traficanți din Vâlcea, prinși în flagrant la Sibiu. Aduceau cocaină și canabis din Spania

Trei traficanți de droguri au ajuns după gratii după ce polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și polițiștii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Sectorul Poliției de Frontieră Nădlac, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea, au organizat un flagrant și au descins la locuințele lor, fiind descoperite droguri de mare risc. Flagrantul a avut loc pe raza municipiului Sibiu, însă traficanții sunt vâlceni. De altfel, perchezițiile domiciliare au avut loc în Vâlcea. Cele trei persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept și trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

“Două persoane dintre acestea au fost prinse în flagrant delict, în județul Sibiu, în timp ce ar fi deținut, în autoturismul cu care se deplasau, peste 200 de grame de cocaină (drog de mare risc) destinate comercializării.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele în cauză ar fi procurat cocaina din Spania și ar fi ascuns-o într-un bagaj, după care ar fi revenit în țară, cu o cursă terestră de transport persoane.

De asemenea, probatoriul administrat a relevat că, în perioada septembrie 2023 – iulie 2024, cele trei persoane s-ar fi deplasat cu avionul, în Spania și ar fi achiziționat cantități de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi introdus în România.

Drogurile ar fi fost ascunse în colete, iar, pentru a se asigura că ajung la destinație, una dintre acestea s-ar fi îmbarcat, în calitate de pasager, în autocarul prin intermediul căruia ar fi fost transportate.

Ulterior, drogurile ar fi fost depozitate, la locuința uneia dintre persoanele cercetate, și pregătite în vederea vânzării (porționate și ambalate). Au fost efectuate 4 percheziție domiciliare, fiind descoperită și ridicată o cantitate de drog de risc, precum și alte mijloace de probă.

La data de 30 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea a 3 persoane, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și al luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Sibiu și Vâlcea.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Vâlcea.