STOP INCENDIERILOR! 14 intervenții ale pompierilor vâlceni, în ultimele zile


În ultimele zile, în județul Vâlcea, s-au produs 19 incendii, dintre care 14 au afectat vegetația uscată și litiera, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ 7 incendii pe zi. Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în mai multe localități pentru a stinge aceste incendii, inclusiv în: Ionești, Mateești, Lăpușata, Stănești (2 intervenții), Tomșani, Gușoeni, Grădiștea, Oteșani, Măldărești, Bălcești, Râmnicu Vâlcea (3 intervenții).

Provocările cu care se confruntă pompierii în această perioadă sunt imense, mai ales în ceea ce privește incendiile de vegetație uscată care se produc în munți, în zone greu accesibile.

“Suntem nevoiți să tragem un nou semnal de alarmă în ceea ce privește pericolul reprezentat de incendiile de vegetație uscată atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru bunurile și chiar viețile oamenilor.

În ultimele 48 de ore, peste o sută de pompieri și alte forțe complementare (personal SVSU, pădurari, rangeri, cetățeni etc.) au acționat pentru stingerea incendiilor menționate, în urma cărora au fost distruse 62 de ha de teren” – informează ISI Vâlcea.