FOTO. Un nou incendiu de vegetație care s-a extins la gospodării…

Avertizările disperate ale autorităților în privința stopării incendierilor se pare că nu au ecou în comunități. Oamenii continuă să dea foc la vegetația uscată, punând în pericol gospodăriile. S-a întâmplat același lucru și azi, 22 august 2024, la Berbești, acolo unde un incendiu de vegetație uscată s-a propagat la o anexă gospodărească.

“La locul evenimentului s-au deplasat forțe din cadrul Stației de Pompieri Grădiștea, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă. A fost anunțat și SVSU din localitate.
La sosirea forțelor ISU flăcările se manifestau la vegetație uscată și la o anexă gospodărească, amenințând să se extindă la casa de locuit și la construcțiile din proximitate.
Intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor a condus la localizarea și lichidarea incendiului, în limitele găsite, nefiind afectate anexele și locuința din apropiere.
Au ars 3 mp de vegetație uscată și o anexă gospodărească de cca 16 mp. Nu au fost victime” – informează maior Albinaru Sorin, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.