Deputatul vâlcean Marian Ion Lazăr (USR) acuză PSD de un fiasco în recalcularea pensiilor: “Un milion de pensionari, nevoiți să-și apere drepturile”

Deputatul USR Vâlcea, Marian Ion Lazăr, a acuzat Partidul Social Democrat (PSD) de gestionarea defectuoasă a procesului de recalculare a pensiilor, pe care l-a descris ca fiind un „fiasco”. Lazăr a susținut că aproape un milion de pensionari au fost afectați negativ, fiind nevoiți să piardă timp și bani pentru a-și apăra drepturile în urma acestui proces. Deputatul a criticat modul în care PSD a implementat recalcularea pensiilor, subliniind impactul negativ asupra unei categorii vulnerabile a populației, care se confruntă deja cu dificultăți economice.

“PSD a făcut din recalcularea pensiilor un adevărat fiasco, punând aproape un milion de pensionari în situația de a pierde timp și bani pentru a-și apăra drepturile!

După un an și jumătate de tergiversări cu privire la adoptarea noii Legi a Pensiilor, sute de mii de români se trezesc cu pensii mai mici și puși în situația de a umbla după Adeverințe care să le dovedească anii de vechime! Iar timpul pierdut pe drumuri nu este tot!

Pensionarii vor trebui să achite și sume de până la 2800 de lei pentru a obține adeverința de vechime. Și ca să pună cireașa pe tort, scumpirea obținerii adeverinței s-a produs în urmă cu o lună, când și-au dat seama că aproape un milion de pensionari vor avea nevoie de ele!

Atât de mare este ticăloșia acestui guvern iresponsabil și incompetent care conduce România într-un mod sfidător la adresa cetățenilor săi!” – susține deputatul USR Vâlcea, Marian Ion Lazăr.