Atelierul de practică al Liceului din Horezu primește noi dotări

Atelierul de practică al Liceului “Constantin Brâncoveanu” din Horezu va beneficia de noi dotări în valoare de aproximativ 80.000 de euro, cu termen de livrare de 45 de zile. Recent, primarul Nicolae Sărdărescu și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, au fost prezenți la semnarea contractului de furnizare.

“Această investiție era foarte necesară pentru pregătirea copiilor care frecventează liceul din Horezu. Atelierul de practică din cadrul liceului va fi dotat cu materiale și echipamente de specialitate pentru domeniile electric și mecanic, printre care: Ampermetre și multimetre digitale; Relee de timp și termice; Panouri și tablouri electrice; Surse de tensiune; Bancuri de lucru cu menghină, dulapuri metalice, invertor sudură micrometre, șublere, polizoare, truse de scule” – spune primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Echipamentele fac parte dintr-un proiect mai amplu pentru care Consiliul Județean Vâlcea a accesat o finanțare europeană de circa 7 milioane de euro, prin care vor fi dotate 46 de unități de învățământ din județ.

”La Horezu facem un lucru, după părerea mea, foarte interesant. Dotăm liceul cu tot ceea ce înseamnă acel cabinet de practică, unde liceenii încep să se deprindă cu o meserie anume. Am lucrat pentru acest proiect alături de domnul primar Sărdărescu” – a spus președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.