IMAGINI. Focul scapă de sub control la Racovița. Se intervine și cu elicopterul

UPDATE: Conform estimărilor de la această oră (16.50), incendiul din pădurea de la Racovița s-a extins pe încă 20 de hectare. Astfel, dacă de dimineață era anunțată o suprafață afectată de 40 de hectare, la ora menționată s-a anunțat o suprafață aproximativă de 60 de hectare. La Racovița a ajuns, în jurul orei 14.30, și un elicopter Black Hawk ce transporta o cantitate de aproximativ 2,5 tone apa (sistem Bambi Bucket), care până acum a efectuat 24 de lansări. Elicopterul se alimentează de la Sibiu. (Video jos)


știrea inițială…

Un incendiu de vegetație și fond forestier face ravagii, încă de ieri, în localitatea Racovița. Și azi noapte s-a intervenit la focarele care amenințau locuințele din apropiere, însă în această dimineață se intervine în forță. Asta pentru că nu mai puțin de 40 de hectare ard necontrolat, iar la fața locului s-au strâns 110 persoane care încearcă din răsputeri să limiteze pagubele. Misiunea pompierilor, a voluntarilor SVSU, a lucrătorilor de la Ocoalele Silvice și chiar a cetățenilor este îngreunată de zona greu accesibilă. În plus, un vânt puternic alimentează focul, sporind riscul de extindere a incendiului.

“Pompierii militari vâlceni intervin, începând cu ora 07:00, cu 4 autospeciale de stingere, o cisternă de 1500 de litri și o autospecială pentru muncă operativă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și fond forestier, în data de 02 septembrie, în localitatea Racovița. În cursul nopții s-a acționat pentru stingerea unor focare care amenințau locuințele din apropierea zonei afectate” – informează ISU Vâlcea.