Rable pe patru roți, oprite în Râmnicu Vâlcea! Polițiștii au aplicat zeci de sancțiuni într-o acțiune de amploare

Ieri, în Râmnicu Vâlcea, polițiștii au desfășurat o amplă acțiune de control rutier și de menținere a ordinii publice. Pe lângă zecile de amenzi acordate pentru încălcarea normelor de circulație și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii au oprit două vehicule considerate un pericol pe drumurile publice. Aceste vehicule prezentau defecțiuni tehnice semnificative, fiind astfel retrase din trafic până la remedierea problemelor pentru a asigura siguranța rutieră. Acțiunile de acest fel sunt menite să prevină accidentele și să sporească siguranța cetățenilor.

“Au fost legitimate aproximativ 170 de persoane și verificate 92 de autovehicule, fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

Din totalul acestora, 51 de sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 9 conform prevederilor Legii nr. 61/1991 R privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 3 sancțiuni pentru alte nereguli.

În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice un permis de conducere.

De asemenea, au fost oprite din a circula două vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor.

Astfel de acțiuni vor continua pentru identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale” – informează IPJ Vâlcea.