La Orlești, modernizarea drumurilor agricole este în plină desfășurare

Proiectul de “Modernizare a drumurilor de exploatație agricolă din comuna Orlești” este în plină desfășurare, el fiind realizat prin fonduri nerambursabile oferite de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). În acest proiect, se modernizează 5 drumuri de tarla din comună, alături de sistemele de scurgere a apelor, pentru a asigura o infrastructură adecvată.

Până în prezent, au fost modernizați circa 6 kilometri de drumuri de tarla, iar lucrările continuă, urmând ca, la finalizarea proiectului, lungimea totală modernizată să fie de 9,89 kilometri. Această inițiativă are scopul de a facilita accesul localnicilor la terenurile agricole, contribuind la dezvoltarea comunității locale.

”Se lucrează în această perioadă la șanțuri și rigole, dar și la construcția a trei poduri. În maximum două luni de zile va fi finalizat acest proiect. Finanțarea este prin AFIR de 1 milion de euro și este maximum ce poate fi finanțat. Drumul agricol pe care se lucrează acum, Cuculești – Fabrica de Cărămidă – DC 101 Scundu – Cotești, este al doilea ca importantă la Orlești, având 4,2 kilometri. În perioada ploilor, acest drum era impracticabil, oamenii nu puteau avea acces la recoltat și astfel venim în întâmpinarea agricultorilor. Efectiv, acum aproape toate drumurile de tarla sunt negre. Au mai rămas 3 kilometri din cei aproape 10 de asfaltat” – spune primarul Constantin Cârstina, cel care a câștigat alegerile la Orlești cu un scor covârșitor.

Drumurile de tarla cuprinse în proiect sunt următoarele: Drumul de Exploatare Agricolă SMA – Conpet Livezi 1.648 m; Drumul de Exploatare Agricolă Cîrstea – Ene 1.530 m.; Drumul de Exploatare Agricol DJ 645 – Ene 297 m.; Drumul de Exploatare Agricolă Cuculeşti 1.555 m.; Drumul de Exploatare Agricolă Bălţi – Fabrica de Caramidă 1.439 m.