FOTO/VIDEO. Incendiu pe zeci de hectare la Gușoeni. Case în pericol!

UPDATE 7 septembrie: Pompierii au continuat și sâmbătă operațiunea de stingere a incendiului de la Gușoeni. Focul a afectat peste 100 de hectare de teren și circa 300 metri liniar de gard de lemn. Din fericire, flăcările nu au ajuns la case. La ora 14.30, pompierii au anunțat că s-a reușit lichidarea incendiului.

UPDATE: Incendiul s-a extins enorm, iar, conform estimărilor din această seară, suprafața afectată a ajuns la aproximativ 100 de hectare. Autospecialele de stingere au protejat gospodăriile din zonă, iar pentru stingerea incendiului se acționează pedestru, nefiind posibil accesul autospecialelor.

Focul a cuprins vegetația uscată și litiera pe 35 de hectare în comuna Gușoeni, iar pompierii acționează de urgență pentru a limita extinderea flăcărilor. Asta pentru că incendiul de apropie de gospodăriile oamenilor.

“La locul evenimentului intervin forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani, cu 3 autospeciale de stingere. Incendiul a afectat o suprafață mare (cca 35 de ha de vegetație uscată și litieră), iar în zona respectivă sunt gospodării. Se acționează cu prioritate pentru protejarea gospodăriilor, concomitent cu operațiunile de stingere. Misiune în dinamică” – precizează ISU Vâlcea.