NEWS ALERT. Liberalii vâlceni și-au ales candidații pentru alegerile parlamentare

În această seară, liberalii vâlceni s-au reunit în comitetul director pentru a-și alege candidații la alegerile parlamentare din decembrie. În urma voturilor exprimate de primarii și președinții de organizații, Cristian Buican – liderul PNL Vâlcea s-a clasat pe primul loc cu 538 de voturi, urmat de senatorul Claudia Banu cu 423 de voturi, iar pe locul trei se situează Aurel Simion – secretar de stat la Ministerul Agriculturii, cu 397 de voturi. Locul patru i-a revenit în mod surprinzător deputatului Laurențiu Cazan cu 327 de voturi, pe locul cinci s-a clasat subprefectul Victor Stănculescu cu 307 voturi, pe locul șase se află Ovidiu Popa cu 218 voturi, iar pe ultimul loc este Gheorghe Ioniță cu 146 de voturi.

Deși votul de azi contează doar în proporție de 30% (20% contează sondajul, iar 50% contează activitatea politică a fiecărui candidat), lucrurile sunt deja destul de clare în privința listei candidaților PNL Vâlcea la alegerile parlamentare. Astfel, în mod cert, locul I pe listă la Camera Deputaților îi revine actualului deputat Cristian Buican, iar pe locul I la Senat se va situa senatorul Claudia Banu. Rămâne a se stabili locul II la Camera Deputaților, ce ar putea fi eligibil în funcție de scorul partidului, iar favorit este secretarul de stat Aurel Simion, cel care a făcut o figură destul de bună la alegerile locale și care și-a făcut simțită prezența în teren, atrăgând simpatia vâlcenilor.

În cadrul aceleași ședințe liberalii vâlceni au decis excluderea lui Radu Gruițoiu cu 95 de voturi și a lui Nicușor Bocșe cu 96 de voturi. Aceștia făceau parte din organizația municipală Râmnicu Vâlcea și s-au răzvrătit împotriva deciziilor conducerii județene.