Primarul stațiunii Călimănești anunță deschiderea Bâlciului tradițional de Sfânta Marie Mică!

Bâlciul de Sfânta Maria Mică, eveniment așteptat cu nerăbdare de comunitatea din Călimănești, va marca deschiderea în acest an pe 7 septembrie, iar timp de două zile cei care vor fi prezenți la acest eveniment vor avea privilegiul de a se bucura de festivități deosebite care marchează începutul toamnei.

“Acesta este un eveniment cu o lungă tradiție în Călimănești. Generație după generație, ne-am bucurat cu toții de distracția de la începutul toamnei, organizată de-a lungul timpului la Jiblea Veche, în parcul din fața Casei de cultură Florin Zamfirescu și chiar la Seaca, în 2013. De data aceasta, Bâlciul de Sfânta Marie Mică este organizat în Jiblea Veche, pe amplasamentul cel mai folosit și cel mai cunoscut de noi toți.

Multă lume, oferte diverse de produse și de mijloace de distracție. Terase pline și aglomerație.

Produse utile și produse ornamentale, direct din mâinile harnice și pricepute ale meșterilor tradiționali. Cioplite în lemn, modelate pe roata olarului, cusute și împletite cu multă măiestrie de cei mai buni meșteri populari. Gablonțuri pentru toate gusturile. Articole de îmbrăcăminte pentru toamnă târzie. Șosete și căciuli pentru iarna care va veni. Dulciuri. Oale și harnașamente. Amintiri pictate și covrigi. Bâlci în toată puterea cuvântului (imagini din arhivă).

Bâlciul nostru tradițional a rămas același eveniment de mare atracție pentru oamenii locului, pentru turiști și pentru cei care se află doar în trecere prin Călimănești” – spune primarul din Călimănești, Florinel Constantinescu.