S-a semnat contractul: Clădire nouă, reabilitarea ambulatoriului și aparatură medicală performantă la Spitalul Mihăești

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat contractul cu firma care va reabilita, extinde și dota Ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești. Proiectul prevede reabilitarea ambulatoriului existent și extinderea acestuia prin construirea unui nou corp de clădire, cu o suprafață de aproximativ 1.000 mp. Noua clădire va fi dotată cu mobilier și echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv un Computer Tomograf. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4 milioane euro.

“Peste 4 milioane euro, din fonduri europene, vom investi în construirea și dotarea unei noi clădiri de ambulatoriu la Spitalul de Pneumoftiziologie <Constantin Anastasatu> din Mihăești.

Astăzi, am semnat acordul cu firma care a câștigat licitația, pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construire a noului imobil, în valoare de 2,5 milioane euro.

Noul ambulatoriu al spitalului, reabilitat și extins cu un nou corp de clădire prin proiect, va beneficia de: 5 cabinete pentru specialitatea pneumologie, o sală modernă pentru efectuarea bronhoscopiilor, un spațiu pentru imagistică medicală, sală de tratament, dar și spații de așteptare prietenoase.

Proiectul mai cuprinde și dotarea cu mobilier și aparatură medicală de ultimă generație, printre care și un computer tomograf. Odată finalizate lucrările, noul ambulatoriu va putea primi până la 4.000 de pacienți anual” – spune Constantin Rădulescu.