IPJ VÂLCEA: Prioritate siguranța școlară – campania „FII CONȘTIENT”

Consolidarea climatului de siguranță în mediul școlar continuă să reprezinte o prioritate pentru polițiștii vâlceni, context în care la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, a fost inițiată campania “FII CONȘTIENT”, adresată elevilor de gimnaziu și liceu, având ca scop prevenirea și conștientizarea traficului/consumului de droguri.

În prima săptămână a anului școlar, polițiștii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au fost prezenți la 3 unități de învățământ din municipiu, unde s-au întâlnit cu elevi și profesori pentru a discuta despre prevenirea și conștientizarea riscurilor asociate traficului/consumului de droguri.

Informarea riguroasă și permanentă a viitorilor adulți cu privire la adaptarea unui comportament adecvat în societate reprezintă o prioritate a polițiștilor responsabili de siguranța școlară.

În cadrul dialogului au fost abordate subiecte precum legislația incidentă faptelor antisociale, deținerea și consumul de substanțe interzise, frecventarea unor medii și anturaje dubioase, consumul de alcool, dar și alte aspecte de interes pentru aceaștia.

Peste 150 de elevi și profesori au dezbătut împreună cu polițiștii, problema traficului/consumului de droguri, rolul educației, a respectului și a regulilor în societate. 

Activitățile de acest gen vor fi desfășurate pe parcursul întregului an școlar, pentru a transmite faptul că, polițiștii, părinți, profesorii au un rol extrem de important pentru siguranța elevilor.

sursa: IPJ Valcea