Nicolae Ciucă: Stimularea industriei de apărare, esențială pentru securitatea și prosperitatea României

Nicolae Ionel Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), subliniază importanța stimulării industriei de apărare pentru securitatea și prosperitatea României și a continentului european. În discursul său, Ciucă pune accentul pe necesitatea modernizării și dezvoltării industriei de apărare prin investiții, cercetare și inovație, pentru a ține pasul cu noile tehnologii. El reamintește de experiențele din teatrele de operații, subliniind necesitatea dotării armatei române cu echipamente moderne, fabricate intern.

Ciucă a discutat despre acest subiect și despre proiectul său în orașul Cugir, cunoscut pentru producția de armament, menționând că astfel de centre industriale au un potențial semnificativ, care poate fi valorificat prin planul „România produce”. Acest plan liberal urmărește revigorarea industriei naționale, cu un focus special pe producția de echipamente militare.

„Stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului. Cu atât mai mult în astfel de vremuri. Acesta este fundamentul viziunii mele prezidențiale și cred cu tărie că doar o țară sigură poate fi o țară prosperă. Am vorbit despre proiectul meu la Cugir – un oraș emblematic pentru producția internă de armament – cu leadershipul companiilor din domeniu.

Dincolo de investiții, industria de apărare are nevoie de consolidarea cercetării și a inovației, pentru a ține pasul cu evoluțiile tehnologiei. Îmi aduc aminte că, în teatrele de operații, armele cele mai ieftine și cu cea mai mică acuratețe le aveau doar militarii români și insurgenții. Pentru a fi performantă, armata noastră trebuie să fie înzestrată cu tehnică de luptă modernă, de calitate și de producție internă.

Cugir și alte centre similare din țară au un mare potențial. Acesta poate fi deblocat prin aplicarea planului liberal <România produce>, care va revigora întreaga ramură industrială a economiei naționale, cu accent pe fabricile de echipamente militare.”, spune Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.