Proiectul de modernizare a 26 de ulițe sătești în comuna Cernișoara, aproape de final

În comuna Cernișoara, lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și amenajarea de poduri peste pârâul Cernişoara, în satele Mădulari și Cernişoara, sunt aproape de finalizare. Acestea au inclus betonarea a 26 de ulițe sătești, totalizând 8 kilometri, o alegere strategică în locul asfaltului din cauza riscului de alunecări de teren, asigurând astfel o durabilitate mai mare a drumurilor.

Pe lângă reabilitarea drumurilor, proiectul a cuprins și construcția a cinci poduri, podețe și rigole pentru scurgerea apelor pluviale. Investiția, realizată prin fonduri europene în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se ridică la aproximativ 3 milioane de euro. Această modernizare va îmbunătăți semnificativ infrastructura locală și va facilita accesul în zonele rurale ale comunei.

“Sunt bucuros că Dumnezeu a fost de partea noastră și atât constructorul, cât și vremea ne-au fost favorabile. Deja suntem pe ultima sută de metri cu acest proiect. S-au terminat benzile de circulație, s-au terminat podurile, s-au terminat rigolele, iar acum se fac mici retușări. Luna viitoare vom închide execuția lucrării” – spune primarul comunei Cernișoara, Dumitru Ciorîcă.

sursă foto: capturi video VTV