Primarul din Scundu anunță noi proiecte pentru iluminat public și asfaltarea drumurilor sătești

Primarul comunei Scundu, George Mihai Blejan, a depus recent la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) cel de-al doilea proiect pentru modernizarea iluminatului public pe drumurile comunale și sătești, care vizează instalarea a 230 de lămpi economice în patru sate ale comunei. Aceasta urmează după finalizarea cu succes a primului proiect, în cadrul căruia au fost montate 280 de lămpi LED pe drumul județean, o investiție realizată cu fonduri europene care a îmbunătățit semnificativ iluminatul public din comuna Scundu.

De asemenea, primarul George Blejan urmărește atent o portiță pentru proiectul privind înființarea unui parc fotovoltaic în comună, încercând să identifice surse de finanțare pentru realizarea acestuia. Această investiție va sprijini tranziția către surse de energie sustenabilă, reducând dependența de sursele tradiționale și protejând mediul. În plus, va scădea destul de mult costul la factura de energie electrică a localității, făcându-se astfel economii la bugetul local.

De asemenea, recent, Primăria Scundu a finalizat documentația necesară pentru un alt proiect de importanță locală: asfaltarea a 7,4 km de drumuri comunale și sătești. Acesta urmează să fie depus, cel mai probabil, pentru finanțare prin programul PNI Anghel Saligny II.