Candidatură la eșec: USR Vâlcea – povestea pragului de neatins și a banilor pierduți

USR Vâlcea și campania pentru Oscarul electoral! După ce a obținut un legendar scor de 2,9% în județ la alegerile locale, partidul și-a asigurat un loc de cinste în galeria „eroilor necunoscuți”. Căci, să fim serioși, la 0,1% sub pragul de recuperare a cheltuielilor de campanie, măcar premiul pentru „Ghinionul Anului” e garantat! Și uite așa se pierd peste 170.000 de lei, bani depuși de candidații useriști la diferite funcții administrative în județ (vezi tabelul de mai jos cu suma invalidată, adică pierdută).

Rezultatele individuale, precum cele obținute de deputatul Marian Lazăr la Râmnicu Vâlcea (5,4% la funcția de primar și 7,11% la Consiliul Local), arată o performanță relativ bună la nivel local, dar nu suficientă pentru a compensa pierderile la nivel județean. Andrei Gheorghiu, marele președinte USR Vâlcea, pare să-și fi ratat adevărata vocație: ghid turistic pe Drumul Rataților. Deși a candidat cu mult entuziasm pentru președinția CJ Vâlcea, și-a dovedit, încă o dată, talentele ascunse la „a nu conta în ecuație”.

Dar povestea nu se termină aici! Gurile rele din USR spun că un anume “creț”, omul din umbră al partidului de la Vâlcea, și-a rotunjit bugetul prin contractele pentru materiale electorale. În timp ce restul candidaților au rămas doar cu amintiri și portofelele subțiate, „crețul” își freacă mâinile de bucurie și, probabil, planifică o vacanță în Maldive pe banii campaniei. De unde știm? E simplu: pentru că doar el a ieșit cu adevărat câștigător în tot acest circ electoral!

Conducerea USR Vâlcea, în concluzie, ne învață o lecție valoroasă: dacă nu poți câștiga alegerile, măcar fă un business bun din ele!