Inițiativa deputatului Buican, privind înființarea Punctelor Gastronomice, intră în camera decizională

Vești bune, anunță deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican. Proiectul de lege pe care l-a inițial,…

Vești bune, anunță deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican. Proiectul de lege pe care l-a inițial, ce are ca scop valorificarea produselor autohtone din zonele rurale, a trecut de Senat și intră la vot în camera decizională. Parlamentarul liberal vâlcean propune, prin legea sa, deschiderea de noi oportunități de piață pentru fermieri, care vor acea posibilitatea de promovare şi vânzare a produselor alimentare. Cu această ocazie, vor apărea beneficiile economice pentru locuitorii din mediul rural, pentru persoane cu venituri scăzute, prin diminuarea șomajului, crearea de locuri de muncă şi implicit venituri stabile, precum şi menținerea tinerilor în zona rurală.

“Legea pe care am inițiat-o pentru funcționarea punctelor gastronomice a fost votată de Senat și a primit aviz favorabil în Comisiile Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională. Scopul este acela de a oferi un cadru legal micilor producători din agricultură astfel încât să poată organiza, în propriile gospodării, puncte gastronomice în care turiștii să poată consuma preparate din produse naturale și proaspete.

Pentru a familiariza producătorii locali din județul nostru cu oportunitățile pe care li le oferă viitoarea lege, vineri, 24 noiembrie 2023, ora 14:00, va fi organizată, la KMZ Events în Drăgășani, o întâlnire a promotorilor legii cu producătorii locali, cu cetățenii. 

Vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să participați la acest eveniment.  Vă asigur, stimați concetățeni, că lucrând împreună ne vom dezvolta comunitatea și vom crește bunăstarea fiecăruia dintre noi!” – susține deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican