FOTO: Investiție importantă la Horezu: Târgul, asfaltat și reamenajat!

Consiliul Județean Vâlcea, la solicitarea Primăriei Horezu, a alocat suma de 900.000 lei pentru reamenajarea…

Consiliul Județean Vâlcea, la solicitarea Primăriei Horezu, a alocat suma de 900.000 lei pentru reamenajarea târgului din Horezu, lucrările fiind în plină desfășurare. Târgul din Horezu atrage în fiecare săptămână un număr mare de oameni din această parte a județului Vâlcea și chiar din județele vecine. Acest lucru subliniază importanța sa ca centru economic și social pentru comunitățile din zonă, oferind o platformă vitală pentru comerț și interacțiune socială. Reamenajarea acestuia cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea va îmbunătăți infrastructura și va spori atractivitatea târgului, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a regiunii.

“Cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea, târgul din Horezu a intrat în proces de reamenajare. Târgul din Horezu atrage în fiecare săptămână un număr mare de oameni din această parte a județului și chiar din județul vecin. La solicitarea Primăriei Horezu, Consiliul Județean Vâlcea a alocat suma de 900.000 lei pentru realizarea lucrărilor de amenajare a târgului. Se amenajează o suprafață de cca 9.000 mp, iar lucrările constau în execuție strat suport cu balast și piatră sparta și covor asfaltic de 6 cm” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

La rândul său, primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu, a subliniat importanța pe care acest târg o are în comunitate și de ce a fost atât de necesar parteneriatul cu Consiliul Județean Vâlcea pentru reamenajare.
“Este o investiție foarte importantă pentru locuitorii orașului Horezu, care, în fiecare sâmbătă în ultimii 250 de ani, vin în târgul săptămânal Horezu. Investiția a fost posibilă numai datorită domnului președinte al Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, care ne-a acordat suma de 900.000 de lei, pentru asfaltarea acestui târg. Nu aveam posibilitatea din fonduri proprii să realizăm această investiție și era cu atât mai necesară cu cât nu numai târgul săptămânal se ține la Horezu în această locație, ci și Cocoșul de Hurez” – a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.