Incident electoral la Măciuca! Candidat PSD, cercetat penal pentru agresiune!

Competiția electorală, esențială pentru funcționarea democrației, nu ar trebui să genereze conflicte violente. E adevărat,…


Competiția electorală, esențială pentru funcționarea democrației, nu ar trebui să genereze conflicte violente. E adevărat, toți se luptă pentru același “ciolan”, însă atunci când se ajunge la intimidări, amenințări și chiar agresiuni fizice, este deja mult prea mult. Dacă până acum, la Vâlcea, campania electorală s-a desfășurat într-un climat pașnic, fără incidente majore, iată că înaintea scrutinului electoral a apărut prima situație tensionată. S-a întâmplat la Măciuca, acum câteva zile, când un conflict spontan între doi candidați de la partide diferite s-a transformat într-o adevărată agresiune. În prim plan este numărul 2 de pe lista de consilieri locali a PSD Măciuca, Gheorghe Protesaru, care s-a ales cu o cercetare penală după ce ar fi lovit un candidat AUR dintr-o comună vecină.

Întâmplarea a avut loc în data de 5 iunie 2024, în jurul orei 18.49, chiar în centrul comunei Măciuca. Victima este Alin Marian Popa – candidat la funcția de primar al comunei Stănești din partea AUR, care ne-a mărturisit că a fost luat la bătaie de social democratul Gheorghe Protesaru (șef de pază la o firmă privată), iar motivele nici până acum nu le cunoaște: “Treceam cu mașina prin centrul comunei Măciuca. La un moment dat l-a văzut pe Protesaru că îmi face semn să opresc. Nu era ceva neobișnuit pentru că, de-a lungul timpului, eu l-am dus de mai multe ori acasă după ce consumase alcool. Am crezut că vrea același lucru și de aceea am oprit. Evident era beat, iar când am dat geamul mașinii în jos, am avut supriza de a fi luat la palme și la pumni de acest individ”.

Victima a sunat imediat la 112, a raportat incidentul, iar polițiștii Postului de Poliție Măciuca au înregistrat un dosar penal pe numele pesedistului Gheorghe Protesaru (numărul 2 pe lista de Consiliu Local al PSD Măciuca). Pe lângă plângerea victimei și certificatul medico -legal pe care l-a scos și îl vom atașa acestui articol, oamenii legii mai au si proba înregistrării video. În zonă există camere de video ale sistemului de supraveghere public montate de Primăria Măciuca, iar polițiștii au obligația de a solicita imaginile.

În rândurile de mai jos, puteți citi punctul de vedere oficial al IPJ Vâlcea cu privire la această speță:

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 19:00, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a fost sesizat prin apel 112, de către un bărbat, din localitatea Stănești, cu privire la faptul că ar fi fost agresat.

De îndată, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Măciuca s-au deplasat la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, respectiv, faptul că, în timp ce se afla în localitatea Măciuca, ca urmare a unor neînțelegeri mai vechi între aceștia, un bărbat de 50 de ani, din localitatea Măciuca, l-ar fi lovit cu pumnii și palmele în zona feței pe un alt bărbat, de 45 de ani, din localitatea Stănești, după care ar fi plecat de la fața locului.

În urma conflictului, bărbatul agresat nu a necesitat intervenția unui echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Menționăm faptul că polițiștii i-au adus la cunoștință bărbatului agresat că acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a acestuia și că are la dispoziție 90 de zile pentru acest lucru, iar pentru orice nemulțumire cu privire la modul de intervenție al acestora se poate adresa conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

sursa foto: Facebook