FOTO. Ministrul Educației, în vizită la Vâlcea! 9 contracte semnate pentru școlile vâlcene
Ministrul Educației, Ligia Deca, a vizitat azi, 17 iulie 2024, județul Vâlcea, unde a semnat…
Ministrul Educației, Ligia Deca, a vizitat azi, 17 iulie 2024, județul Vâlcea, unde a semnat 9 contracte destinate școlilor din zonă, având ca scop principal reducerea abandonului școlar.
Cele 9 școli vâlcene care beneficiază de investiții sunt următoarele: Școala Gimnazială Runcu, Școala Gimnazială Titești, Școala Gimnazială Mitrofani, Școala Gimnazială Bartolomeu Valeriu Glăvile, Școala Gimnazială Mădulari, Școala Gimnazială Crețeni, Școala Gimnazială Popești Golești, Școala Gimnazială Ioan Didicescu Voicești și Școala Gimnazială Milcoiu.
Aceste contracte acoperă diverse tipuri de activități și facilități pentru elevi, incluzând: activități remediale pentru a ajuta elevii să recupereze eventualele lacune în educație; activități extrașcolare, cum ar fi excursii și tabere, menite să îmbunătățească experiența educațională și să stimuleze interesul pentru învățare; amenajarea spațiilor didactice și dotarea acestora cu echipamente IT moderne, pentru a crea un mediu de învățare mai atractiv și eficient. Finanțare poate include oferirea unei mese calde pentru elevi, un factor esențial în sprijinirea participării școlare.
Inițiativa reprezintă un pas important în sprijinirea elevilor din Vâlcea și în îmbunătățirea condițiilor de învățare, contribuind astfel la combaterea abandonului școlar.
“Pentru a scădea rata abandonului școlar, trebuie să investim toate resursele pe care le avem la dispoziție și să învățăm permanent din experiențele anterioare. Astăzi, mă aflu în vizită la Vâlcea, unde am semnat 9 contracte de finanțare pentru 9 școli din județ, în vederea reducerii abandonului școlar. Până acum, 50 de unități de învățământ din Vâlcea sunt finanțate prin PNRR pentru a-și încuraja elevii să vină la școală.
Printre altele, toate aceste contracte de finanțare se materializează în activități remediale, activități extrașcolare, precum excursiile sau taberele, activități de amenajare a spațiilor cu rol didactic, precum și dotarea acestora cu echipamente IT moderne. La fel de important este că prin această finanțare se pot oferi și masă caldă pentru elevi sau materiale didactice și rechizite.
Le mulțumesc tuturor directorilor pentru dorința de a face o schimbare în școlile lor!
Le mulțumesc, de asemenea, doamnei inspector școlar general Mihaela Andreianu și echipei de la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea pentru tot sprijinul pe care îl oferă școlilor din județ în implementarea proiectelor pentru reducerea abandonului școlar! Așa cum am mai afirmat, schimbarea reală începe de la firul ierbii, de aceea doar în parteneriat vom putea să ne atingem obiectivul!” – precizează ministrul Educației, Ligia Deca.