Tâlhărită de propriul frate într-un apartament din Râmnicu Vâlcea

În Râmnicu Vâlcea, un incident grav de tâlhărie a avut loc săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri. O femeie a sunat la 112 pentru a raporta că fratele său a amenințat-o cu un cuțit, a agresat-o și i-a furat lanțul de aur de la gât. După comiterea infracțiunii, tâlharul a fugit, însă a fost prins de polițiștii din Râmnicu Vâlcea după două zile de căutări. Suspectul are 20 de ani și a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

“În fapt, în noaptea de 1 spre 2 august, în jurul orei 01:00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie cu privire la faptul că, aceasta a fost agresată și amenințată cu un cuțit de către fratele ei, ulterior, acesta din urmă sustragându-i bijuteria de la gât și fugind într-o direcție necunoscută.

La aceeași dată, în urma activităților desfășurate, polițiștii au idetificat persoana bănuită de comiterea faptei, stabilind că este vorba de un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Cel în cauză a fost condus la sediul unității de poliție pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnciu Vâlcea, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

La data de 3 august a.c., magistrații Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au admis propunerea procurorului de caz, tânărul de 20 de ani fiind arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Acesta a fost condus sub escortă și predat Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în vederea executării măsurii.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale, sub supravegherea unității de parchet competente.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – informează Poliția Vâlcea, într-un comunicat de presă.

foto ilustrativ