FOTO. Incendiu în munți și la Malaia. Elicopterul intervine și acolo…

Un incendiu a izbucnit încă de ieri, 11 august, în masivul Buila, iar echipele de intervenție au trimis un elicopter pentru a gestiona situația, intervenție ce a fost reluată și azi. În timpul misiunii, personalul din elicopter a observat un alt focar de incendiu și în munții din zona Malaia. În consecință, au lansat o primă încărcătură de apă pentru a încerca să stingă focul și în acea locație.

Intervenția aeriană este crucială în astfel de situații, mai ales în zonele montane, unde accesul terestru este dificil și incendiile se pot extinde rapid din cauza condițiilor meteo și vegetației uscate.

“Pe traseul incendiu (Buila) – alimentare (Brădișor), personalul din elicopter a observat un alt focar, care se manifesta în fond forestier, în localitatea Malaia.
Elicopterul a lansat o încărcătură asupra noului incendiu descoperit, urmând ca la fața locului să se deplaseze de urgență forțe din cadrul Stației de Pompieri Brezoi și SVSU Malaia, pentru verificarea zonei. Misiunea de stingere a incendiului din Parcul Național Buila Vânturarița continuă” – precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.