FOTO. Razie cu mascați pe DN 7, la Bujoreni și Călimănești

UPDATE: Polițiștii vâlceni au centralizat datele în urma acțiunilor de azi. Astfel, oamenii legii au legitimat aproximativ 100 de persoane și au controlat 78 de autovehicule. De asemenea, au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți la trafic, 5 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.Totodată, au fost oprite din a circula 6 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare su fost retrase până la remedierea problemelor constatate. Au fost efectuate 21 de testări cu aparatul etilotest și un test pentru depistarea consumului de substanțe interzise, rezultatele fiind negative. Polițiștii au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 53.000 de lei, cele mai multe au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.

Știrea inițială…

Acțiuni complexe de control în trafic desfășurată astăzi, 25 septembrie 2024, între orele 10:00 și 13:00, de către polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, în colaborare cu alte structuri, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și reprezentanți ai Serviciului pentru Protecția Animalelor, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului de Imigrări Vâlcea, jandarmi și inspectori I.S.C.T.R. (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier).

Raziile cu mascați au avut loc pe DN 7, în Călimănești și Bujoreni, s-au concentrat pe verificarea vehiculelor destinate transportului de persoane și mărfuri, iar polițiștii au utilizat echipamente speciale pentru testarea șoferilor în vederea depistării încălcării normelor rutiere. În plus, au fost efectuate controale corporale și ale autoturismelor.

Potrivit IPJ Vâlcea, acțiunile au ca scop principal asigurarea siguranței publice și rutiere, precum și combaterea migrației ilegale. Conducerea Poliției Vâlcea a anunțat că astfel de controale vor continua în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine publică.