Investiție europeană – CJ Vâlcea și Primăria Popești construiesc un centru social de tip ambulatoriu

Un centru social de recuperare neuromotorie pentru persoane adulte cu dizabilități urmează să fie construit în comuna Popești, cu ajutorul fondurilor europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre un parteneriat între Consiliul Județean Vâlcea și Primăria Popești. Investiția se ridică la peste 4 milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro). Proiectul urmărește să crească capacitatea și calitatea serviciilor sociale din județ, venind în sprijinul persoanelor cu dizabilități și al vârstnicilor singuri, pentru care există o cerere mare de servicii de îngrijire și recuperare.

”Avem grijă de vârstnicii noștri și de oamenii aflați în nevoie! Cu bani europeni, construim un nou centru social în Popești!

Luni, 30 septembrie, am primit contractul de finanțare pentru o nouă investiție pe care o vom realiza pentru protecția socială din județul Vâlcea.

Este vorba despre construirea și dotarea unui centru de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități, care va fi construit în comuna Popești și va fi coordonat de DGASPC Vâlcea.

Peste 4 milioane lei (cca 800.000 euro) din PNRR se vor investi într-o clădire modernă, cu o suprafață de 250,75 mp, un proiect al cărui termen de execuție este de 12 luni.

Prin proiect, noul centru va avea și dotări specifice, astfel încât beneficiarii să aibă parte de servicii specializate la standarde înalte.

Scopul noii investiții este acela de a mări capacitatea centrelor sociale pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități sau a bătrânilor singuri din județul Vâlcea, centre pentru ale căror servicii există o adresabilitate foarte mare” – precizează președintele Consiliul Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.